Het verhaal van Jennifer:

'Ik twijfel of ik aangifte wil doen'

Jennifer (17) viel in handen van een loverboy. Ze twijfelt of ze aangifte wil doen tegen hem.

‘Toen ik Daamin leerde kennen was hij lief, hij gaf me aandacht en zei dat hij droomde van een toekomst van ons samen. Ik hield echt van hem en ik dacht dat hij de ware was. Met hem zou ik later een gezinnetje stichten. Maar zijn gedrag veranderde. Van die lieve Daamin veranderde hij in een onvoorspelbaar persoon. Hij werd dwingender, kon boos worden om niets. En op een dag vroeg hij me om seks te hebben met een vriend van hem. Ik schrok me dood. Wat was dit? Wij waren samen, we hielden toch van elkaar? Dan kon ik toch niet zomaar met iemand anders naar bed gaan? Toen ik aangaf dat ik het niet wilde, ging Daamin door het lint. Hij sloeg me, kneep mijn keel dicht, en uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Ik had seks met die vriend. Daarna volgden andere mannen. En weer andere… Ik vond het vreselijk, voelde me zo vies, maar ik durfde geen nee meer te zeggen. Het heeft ongeveer een jaar geduurd en toen kwam ik bij Fier terecht. Vanaf die dag heb ik Daamin niet meer gezien.

De vraag is nu of ik aangifte tegen hem wil doen. Ik weet het niet. Wat als hij zo boos wordt en doet waar hij altijd mee heeft gedreigd? ‘Als je hier ooit met iemand over lult, pak ik je familie’, zei hij altijd. Daar ben ik heel erg bang voor. Wat als hij maar een heel korte straf krijgt en zo weer buiten staat? En ook al zit hij vast, hij heeft een heel groot netwerk, allemaal mannetjes die dingen voor hem doen. Mensen die mij ook kennen. Ze weten waar mijn familie woont, waar mijn broertjes op school zitten. Wat als ze hen kwaad doen? Dat vergeef ik mezelf nooit. Ik heb het idee dat zo lang ik geen aangifte doet, Daamin mij en mijn familie met rust laat.

Er is bovendien maar weinig bewijs voor wat er allemaal is gebeurd. Het is zijn woord tegen dat van mij. En Daamin kan ontzettend goed praten. Beter dan ik. Wie zal mij geloven? En wat moet ik allemaal gaan vertellen tegen de politie? Van andere meiden heb ik gehoord dat het ontzettend heftig is. De politie wil alle details weten. Ik weet niet of ik dat kan. Veel heb ik ook verdrongen en ik weet niet of ik alles weer naar boven wil halen. Het liefst vergeet ik mijn verleden en ga ik verder met mijn leven.
Ja natuurlijk wil ik dat Daamin wordt gestraft voor alles wat hij me heeft aangedaan. En ik zou andere meisjes kunnen helpen, want ik weet zeker dat hij alweer bezig is met een nieuw meisje. Ik word misselijk als ik er aan denk dat andere meiden hetzelfde moeten meemaken als ik. Maar ik ben gewoon bang. En ik blijf maar twijfelen. De ene dag wil ik wel aangifte doen, de andere dag weer niet. Wel, niet, wel, niet. Ik heb geen idee.’

De verhalen van slachtoffers in onze campagne zijn waargebeurd. In onze campagne uitingen kiezen we er bewust voor om de identiteit van deze meisjes, jongens, vrouwen en mannen te beschermen. Daarom gebruiken we illustraties en geen foto’s. Het verhaal van Jennifer is om veiligheidsredenen samengesteld uit meerdere verhalen.

Meer weten over mensenhandel? Kijk dan op www.hetckm.nl