Over de campagne

‘Maak mensenhandel zichtbaar.’ Onder dit motto voert het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) de strijd tegen seksuele en criminele uitbuiting in Nederland.

Waarom deze campagne?
Ruim 1300 minderjarigen worden in Nederland gedwongen om seks te hebben tegen betaling. Iedere dag opnieuw. Onzichtbaar voor de rest van de wereld. Slechts een klein deel doet aangifte en bij nog een veel kleiner deel volgt er na die aangifte een veroordeling en straf van een mensenhandelaar. Bij nog een kleiner deel worden klanten vervolgd en gestraft. De meeste slachtoffers durven door angst en schaamte hun verhaal niet te vertellen. Deze specifieke groep, de 1300 slachtoffers, staan symbool voor alle slachtoffers van mensenhandel. En dat zijn er in Nederland volgens schatting meer dan 6000.

Ieder kind, iedere jongere en iedere volwassene moet in vrijheid kunnen leven en een gezonde, autonome toekomst tegemoet kunnen zien. Mensenhandel ondermijnt deze vrijheid.

Heel Nederland moet weten dat er duizenden kinderen, jongeren en volwassenen worden uitgebuit door hun mensenhandelaar. Geen slachtoffer mag onopgemerkt blijven. Elke mensenhandelaar en klant moet aangepakt worden. Uitbuiting moet voor eens en voor altijd stoppen.

1300 DEAL
Het Centrum tegen kinderhandel en mensenhandel (CKM) lanceert op 10 maart 2021 de 1300 DEAL. Met de 1300-deal vragen wij commitment van (aanstormende) Kamerleden om de aanpak van mensenhandel de komende jaren verder te versterken. Ook wanneer de overheid de komende jaren vanwege de pandemie hard moet gaan bezuinigen.

Iedereen moet het weten!
We willen we dat dat thema mensenhandel ook bekender wordt onder de Nederlandse bevolking. Daarom voeren wij campagne, met hulp van bekende Nederlanders en via social media en reguliere media.

Help je mee?
Kijk hier wat jij kan doen.

 

Deze campagne wordt mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcode Loterij.

logo-npl

Meer weten over mensenhandel? Kijk dan op www.hetckm.nl