Over de campagne

Waarom deze campagne tegen mensenhandel?
In ons land worden dagelijks honderden jongeren uitgebuit door hun mensenhandelaar. Ze werken gedwongen in de prostitutie en ze bevinden zich in een positie waaruit ze niet makkelijk kunnen ontsnappen, omdat hun loverboy alle macht over hen heeft. Ze zijn vaak bang en schamen zich. Daarom doen ze geen aangifte en verandert er niks. Dat probleem willen we zichtbaar maken. Zodat we het samen kunnen stoppen. Meer over mensenhandel. 

Hoe gaan wij de strijd tegen mensenhandel aan?
Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel start op 12 juni 2018 de landelijke bewustwordingscampagne ‘Maak het zichtbaar’ met verschillende acties:

Waarom wij in onze campagne illustraties gebruiken en geen foto’s van slachtoffers
De verhalen van slachtoffers in onze campagne zijn waargebeurd. In onze campagne uitingen kiezen we er bewust voor om de identiteit van deze jongeren te beschermen. Daarom gebruiken we illustraties en geen foto’s.

Campagnemateriaal
Zelf aan de slag met ons campagnemateriaal? Dat mag! Hieronder vind je campagnematerialen die je kunt downloaden en gebruiken. We vinden het leuk om te weten wat je ermee hebt gedaan. Houd ons op de hoogte via social media #maakhetzichtbaar of stuur een mail naar:

Campagnebanner voor gebruik op websites en social media (een link naar de campagnesite www.maakhetzichtbaar.nl moet je nog wel zelf toevoegen)

Profielafbeeldingen voor gebruik op jouw social media accounts

      

  

 

 

Deze campagne wordt mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcode Loterij.

logo-npl

Meer weten over mensenhandel? Kijk dan op www.ckm-fier.nl en www.mensenhandelweb.nl